Kontorstol til dig der er gravid

En kontorstol er ikke bare en kontorstol, specielt ikke i graviditeten. Langt de fleste gravide sidder på en kontorstol, enten på arbejdet eller derhjemme, der ikke lever op til ergonomiske krav til en god kontorstol, eller som simpelthen giver en forkert siddestilling, fordi kontorstolen enten ikke er i den rette højde, ikke støtter nok eller passer kroppens bygning fordi den ikke har justeringsmuligheder i større dele som sæde, ryg, armlæn mv.

Kontorstol

 

Sidder du enten forkert på en kontorstol, eller opfylder den ikke kravene til ergonomi, sikkerhed og forventninger til en gravid krop, kan du risikere at døje med rygsmerter, smerter i nakke, skuldre og lænd, og det er på ingen måde godt for kroppen og/eller det fysiske helbred, slet ikke hvis man dagligt tilbringer mange stunder på kontorstolen.

Sidder du forkert på din kontorstol og i en længere periode, eller plages du af ovenstående gener, så er det på tide hvis ikke et krav, at du får udskiftet din kontorstol med en mere ergonomisk kontorstol som lever op til alle dine krav.

Hvor finder man den bedste kontorstol?

Først og fremmest vil vi starte med at kigge nærmere på, hvor du skal købe den bedste kontorstol henne. Der er nemlig flere forskellige muligheder, men de er ikke alle lige fordelagtige. Du kan enten vælge at købe kontorstolen i en fysisk butik, hvor du har mulighed for at afprøve kontorstolen, hvilket er en klar fordel. Til gengæld får du lov til at betale overpris for kontorstolen, da der er mange omkostninger forbundet med at drive en fysisk butik i dag. Desuden er det tidskrævende at tage fra butik til butik, og det kan være svært at danne sig et overblik over udvalget, som sikrer, at du vælger den rette kontorstol.

Har du brug for ekstra god støtte til ryg, nakke og skuldre, så er det især en rigtig god ide at vælge en kontorstol med en høj ryg, og afhængigt af din arbejdsstilling og dit skrivebord er det også en god ide at gøre op med sig selv, om kontorstolen skal være med eller uden armlæn. Begge dele kan nemlig blive en gene, at man ikke sidder korrekt, og det samme gælder for, om der er hjul eller ej på kontorstolen, selvom kontorstole uden hjul også kan være optimal. Skal man ofte bevæge sig over til printeren fra sin siddeplads, så kan det være en fordel at have hjul på sin kontorstol, men sidder man derimod på et gulv, hvor hjulene gør, at stolen glider frem og tilbage, er det ikke en særlig fordelagtig løsning af have hjul på kontorstolen.

Skal du bruge kontorstolen til hjemmekontoret eller mødelokalet, kan det ligeledes være en fordel at gøre sig nogle tanker om, hvordan designet og kontorstolens look skal være. I dag kan man nemlig købe kontorstole i mange forskellige designs og farver, som gør, at kontorstolen faktisk kan skabe et helt nyt look i det lokale, den placeres. Den kan fx bringe liv til et ellers kedeligt mødelokale, eller den kan give hjemmekontoret det stilrene look, du altid har drømt om. Det gælder blot om at vælge den rette farve og det rette design, der passer ind i de øvrige omgivelser.

En kommentar til “Kontorstol til dig der er gravid”

  • Kristina Larsen:

    Tak for hjælpen ! Døjede selv med dårlig ryg efter at min mave bare blev større og større og takket være Dansk Kontorstole Forsyning, sidder jeg nu fantastisk.

    Kan klart anbefales.

Skriv en kommentar

*